Linkuri accesibilitate

Conflict între refugiaţi moldoveni şi ceceni într-un azil austriac: un mort şi 32 de răniţi


O altercaţie între moldoveni şi ceceni într-un azil pentru refugiaţi din Austria s-a soldat cu victime. Un bărbat cecen a decedat şi alte 32 de persoane au fost rănite în urma unui incident care a avut loc în noaptea de sîmbătă spre duminică între cecenii şi moldovenii cazaţi în azilul pentru refugiaţi de la Traiskirchen, lîngă Viena.

După cum transmit agenţiile internaţionale de presă, citînd poliţia austriacă, conflictul a început cu plîngeri ale cecenilor nemulţumiţi de zgomotul provocat la o oră tîrzie de patru copii moldoveni care se jucau. Conflictul a luat proporţii după ce s-au implicat refugiaţi de diferite naţinalităţi şi s-a încheiat abia spre dimineaţă, după intervenţia unui detaşament de poliţie cu un efectiv de circa 100 de oameni. Potrivit poliţiei austriece 14 persoane din cele două tabere au fost internate în spital. Alte două persoane au fost arestate.

Agenţia France Presse aminteşte că refugiaţii ceceni au mai fost implicaţi într-o încăierare la Traiskierchen, soldată cu răniţi, în luna aprilie. Atunci conflictul a avut loc între ceceni şi afgani.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG