Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Colonelul american William McDonald a declarat că acţiunea ar fi “o operaţiune chirurgicală în oraşele mai îndepărtate”, pentru capturarea adepţilor fostului regim care plănuiesc atacuri contra forţelor coaliţiei.

Operaţiunea a fost anunţată după ce un soldat american a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi duminică noaptea în urma exploziei unei bombe artizanale lînă un post de poliţie în oraşul Baqouba, la nord-est de Bagdad.

Se relatează că la Bagdad forţele americane au împuşcat din greşeală, sîmbătă, doi poliţişti irakieni. Incidentul nu este deocamdată confirmat oficial. În sudul Irakului, la Basra, oraş care a fost scena unor tulburări la sfîrşitul săptămînii, forţele britanice au restabilit ordinea.

Un purtător de cuvînt al coaliţiei a declarat că trupele britanice distribuie combustibil la staţiile de benzină şi ajută muncitorilor irakieni să refacă reţelele de electricitate. Un irakian şi un soldat ghurka din trupele britanice au fost ucişi în tulburările izbucnite pe fondul nemulţumirilor generate, între altele de lipsa de combustibil şi electricitate.
XS
SM
MD
LG