Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Oficialii americani au declarat că era nevoie de personal specializat în necropsii şi explozibili. Atentatul de joi, care a ucis cel puţin 14 persoane nu a fost revendicat, şi nu există încă o ipoteză oficială asupra autorilor atacului.

Administratorul civil al Irakului, Paul Brener a spus ieri că nu există nici un suspect, dar că pot fi bănuiţi atît suporterii lui Saddam Hussein, cît şi grupul militant islamic Ansar al-Islam.

Fostul şef al poliţiei din New York care este acum responsabil de constituirea poliţiei irakiene, Bernard Kerik s-a declarat sceptic cu privire la relatările potrivit cărora în spatele atacului de la ambasada Iordaniei, s-ar afla grupul militant islamic, Ansar al-Islam. Oficialul american a spus că nu există indicii care să conducă ancheta în această direcţie.

Comentatorii spun că ipotezele privind atentatul sînt contradictorii. Iordania poate fi considerată unul dintre statele care au sprijinit regimul lui Saddam Hussein, întrucât o mare parte a schimburilor comerciale ale Irakului din ultimii 10 ani se desfăşurau cu Iordania, iar acum fiicele lui Saddam Hussein au primit azil în această ţară arabă.

În acelaşi timp Iordania a permis trupelor coaliţiei americano-britanice să lanseze acţiuni militare de pe teritoriul său în timpul războiului care s-a încheiat cu prăbuşirea regimului lui Saddam Hussein.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG