Linkuri accesibilitate

Hildegard Puwack: evazivă în ce priveşte selecţia firmelor familiei sale pentru programul Leonardo da Vinci


Ministrul Integrării Europene, Hildegard Puwack a ezitat din nou să dea detalii cu privire la modul în care au fost selectate proiectele firmelor aparţinând soţului şi fiului ei.

Patru firme ale familiei Puwack au obţinut finaţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene în valoare totală de circa 150.000 de euro, prin programul Leonardo da Vinci. Hildegard Puwack a declarat că proiectele au fost selectate în martie 2000 şi în ianuarie 2001.

În anul 2001 Hildegard Puwack era deja Ministru al Integrării Europene, dar ea susţine că proiectele care au fost aprobate atunci au avut la bază o documentaţie depusă înainte ca să devină ministru. Aceste date nu pot fi verificate însă deoarece nici Agenţia Leonardo da Vinci şi nici Hildegard Puwack nu au spus clar care a fost calendarul depunerii documentaţiei şi selecţiei proiectelor.

Partidul Democrat i-a solicitat preşedintelui României şi primului ministru să o revoce din funcţie pe Hildegard Puwak, întrucât a folosit în interes personal banii proveniţi de la Uniunea Europeană. Reprezentanţii opoziţiei consideră că Ministrul integrării europene a încălcat două legi: legea de organizare şi funcţionare a guvernului, care interzice membrilor guvernului şi rudelor acestora să fie administratori ori cenzori la societăţi comerciale şi legea anticorupţie la capitolul conflictul de interese.
XS
SM
MD
LG