Linkuri accesibilitate

Mahmoud Abbas: turneu diplomatic în Golful Persic şi Tunisia


Premierul palestinian Mahmoud Abbas începe un turneu de patru zile în state de la Golful Persic, prima etapă fiind Arabia Saudită, unde seful executivului palestinian va purta convorbiri cu şeful diplomaţiei, prinţul Saud al Faisal şi cu prinţul moştenitor Abdullah, liderul de facto de la Ryad.

A doua escală sînt Emiratele Arabe Unite, de unde Abbas ar fi trebuit să plece spre Kuweit, însă programul a fost modificat pe agendă fiind inclusă Tunisia. Motivele acestei modificări nu au fost precizate oficial, însă relaţiile dintre palestinieni şi kuweitieni s-au răcit simţitor după invadarea din 1990 a emiratului de către trupele regimului de la Bagdad, cînd conducerea palestiniană şi-a exprimat simpatia pentru Irak.

Turneul lui Mahmoud Abbas începe la o zi de la declaraţiile făcute de diplomaţiile de la Washington şi Moscova în defavoarea construirii de către Israel a barierei de securitate care izolează Cisiordania. Primul ministru palestinian a adus în discuţie acest subiect extrem de sensibil în cadrul întîlnirii pe care a avut-o luna trecută la Washington cu preşedintele George Bush.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG