Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vorbind la ferma sa din Crawfort Texas, George Bush a precizat că a transmis aceste îngrijorări conducerii israeliene, adăugînd însă că s-au făcut unele progrese pentru a convinge părţile aflate în conflict de a-şi asuma obligaţiile şi resposabilităţile ce revin fiecăreia.

Israelul a început ieri eliberarea cîtorva sute de prizonieri palestinieni ca parte a ceea ce guvernul Sharon numeşte “un gest de bunăvoinţă”. La mai multe puncte de control din Cisiordania şi Gaza au fost eliberaţi 345 de deţinuţi, iar astăzi ar urma să fie puşi în libertate alţi 100.

Măsura face parte din demersurile înscrise în planul internaţional de pace însă partea palestiniană consideră că numărul celor eliberaţi este mult prea mic. Palestinienii doresc scoaterea din închisorile israeliene a celor cîtorva mii de prizonieri arabi.

Acest subiect sensibil a determinat contramandarea unei noi întlniri a primului ministru palestinian Mahmoud Abbas cu omologul său israelian Ariel Sharon ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG