Linkuri accesibilitate

Noul ministru al educaţiei în Republica Moldova: Valentin Beniuc, un partizan al cursului integrat de istorie


Preşedintele moldovean Vladimir Voronin l-a numit pe rectorul Institutului de Stat de Relaţii Internaţionale, Valentin Beniuc, în funcţia de ministru al Educaţiei, în locul fostului ministru Gheorghe Sima, destituit la 2 iulie din motive care nu au fost făcute publice.

Noul ministru al Educaţiei este doctor in istorie şi conduce o Comisie a Guvernului ce se ocupă de elaborarea unei noi concepţii de predare a istoriei în şcoală. Această Concepţie presupune înlocuirea actualelor cursuri de istorie a românilor şi istorie universală printr-un curs integrat în care s-ar pune accent pe istoria Republicii Moldova şi a aşa-numitului „popor moldovenesc”. Valentin Beniuc a declarat Europei Libere că va promova introducerea acestui curs în şcoală şi în calitate de ministru al Educaţiei.

Încercările autorităţilor comuniste moldovene de a suprima cursul de istorie a românilor şi de a introduce studiul obligatoriu al limbii ruse în şcoala primară în anul 2002 au provocat ample acţiuni de protest care au durat patru luni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG