Linkuri accesibilitate

Opoziţia moldoveană: blocarea credităţii externe va duce la reducerea cheltuielilor bugetare


Blocarea creditarii Republicii Moldova de catre FMI si BM va conduce la reducerea drastica a unor cheltuieli bugetare si va deteriora imaginea Republicii Moldova in exterior - considera fostul premier moldovean, Dumitru Braghis, acum presedinte al Aliantei-Social Democrate din Moldova.

Potrivit lui, in urmatoarele luni in Republica Moldova ar putea creste restantele la plata salariilor si pensiilor, precum si datoriile externe ale Chisinaului.

Deputatul crestin-democrat Eugeniu Garla, a declarat ca in lipsa finantarii externe, Republica Moldova poate intra in incapacitate de plata.

Ministrul adjunct al Economiei, Marian Lupu a declarat pentru Europa Libera ca Guvernul de la Chisinau elaboreaza acum planuri de actiune pentru a acoperi deficitul bugetar care se va forma in urmatoarele luni in lipsa finantarii din partea Fondului Monetar International si a Băncii Mondiale.

Reamintim ca Guvernul de la Chisinau nu a indeplinit, pana la sfarsitul lunii iulie, toate conditiile inaintate de organizatiile financiare internationale pentru realuarea creditarii externe.
XS
SM
MD
LG