Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


iar disponibilizaţii vor beneficia de masuri compensatorii. De asemenea, de la 1 septembrie se vor majora şi tarifele la gazele naturale. La încheierea analizei realizate de experţii FMI, premierul Adrian Năstase a declarat că România ar putea finaliza în această toamnă primul acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional.

Şeful executivului de la Bucureşti a exprimat de asemenea intenţia de a discuta cu FMI o nouă formă de colaborare pentru anul viitor. Negociatorul FMI pentru România, Neven Mates a vorbit, la rîndul său, despre necesitatea de a se aduce corecţii în privinţa deficitului de cont curent.

Într-o altă declaraţie, negociatorul şef Neven Mateş s-a declarat satisfăcut de strategia de privatizare a Societăţii Naţionale Petrom: “Noi ne bazăm pe evaluarea Băncii Mondiale şi înţeleg că ei au transmis anumite comentarii pe care guvernul şi le-a însuşit, comentarii al căror sens este că nu trebuie să se grăbească prea mult lucrurile cu privatizarea Petrom. Noi suntem foarte încîntaţi de această decizie”.
XS
SM
MD
LG