Linkuri accesibilitate

Scrisoare deschisă a unor organizaţii sindicale în sprijinul graţierii lui Miron Cozma


Mai multe organizaţii sindicale din Gorj şi Hunedoara i-au cerut preşedintelui Ion Iliescu, într-o scrisoare deschisă apărută într-un ziar regional din Oltenia, să îl graţieze pe Miron Cozma.

Printre organizaţiile semnatare se află şi Centrala Naţională Confederativă a Sindicatelor Miniere din România, condusă de Marin Condescu, care s-a delimitat în repetate rînduri de acţiunile lui Miron Cozma, printre care şi mineriadele din ianuarie şi februarie 1999. Scrisoarea - care datează de o săptămînă - este semnată şi de Federaţia Sindicatelor "Valea Jiului", o structură sindicală desprinsă din liga condusă, pînă la mineriade, de către Miron Cozma.

Preşedintele României este asigurat că, în cazul în care îl va graţia pe Cozma, va avea în sindicatele semnatare ale scrisorii deschise “un partener de dialog social”.

Marin Condescu nu a putut fi contactat pentru a confirma că a semnat scrisoarea adresată preşedintelui, fiind plecat din ţară de o săptămînă. Totuşi, Ion Ruşeţ, secretarul general al Uniunii sindicatelor miniere din Oltenia (conduse tot de Condescu), susţine că actul a fost semnat de liderul CNCSMR.

Miron Cozma a semnat, marţea trecută, cererea de graţiere a pedepsei la care instanţa supremă l-a condamnat, în 1999, în dosarul privind mineriada din 1991.
XS
SM
MD
LG