Linkuri accesibilitate

Inundaţii în judeţul Suceava


Echipe mixte formate din trupe ale Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Pompierilor şi Apărării Civile sprijină populaţia afectată de inundaţiile produse noaptea trecută în localităţi ale judeţului Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a informat că populaţiei din zonele afectate îi este asigurată apă minerală, iar unde situaţia o impune şi alimente de primă urgenţă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cristian Irimie, a declarat că echipe ale Laboratorului de Sănătate Publică Rădăuţi au mers în zonele afectate de inundaţii, unde vor lua măsuri în funcţie de situaţie, inclusiv distribuirea de dezinfectante pentru clorinarea apei din fîntînile inundate. El a mai spus că vor fi distribuite şi materiale informative, privind riscurile consumului de apă infestată.

Un număr de 57 de gospodării din comuna Brodina şi cătunul Săcrieş din comuna Moldoviţa sînt izolate după distrugerea unor poduri, iar mai multe gospodării din comuna Cornu Luncii sînt în pericol de a fi inundate de apele rîului Moldova.
XS
SM
MD
LG