Linkuri accesibilitate

Sentinta a Tribunalului de la Haga in dosarul unui sirb bosniac


Tribunalul penal internaţional pentru crime de război în fosta Iugoslavie va da astăzi sentinţa în dosarul sîrbului bosniac Milomir Stakici, acuzat de genocid în timpul războiului din Bosnia. Instanţa de la Haga îl acuză pe Stakici de participarea la crime, expulzări şi încarcerarea a mii de prsoane.

Potrivit procurorilor, inculpatul a jucat un rol esenţial în campania de epurare etnică îndreptată împotriva musulmanilor şi croaţilor din Bosnia începînd cu luna mai 1992, participînd direct la crearea a trei lagăre în care mii de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost supuse unor tratamente inumane. Avocaţii susţin că Stakici nu avea autoritatea oficială pentru a face lucrurile care i se impută şi cer achitarea.

Dacă va fi găsit vinovat Milomir Stakici, acum în vîrstă de 41 de ani, poate fi condamnat la închisoare pe viaţă. După inculparea sa în 1997, Stakici a trăit ascuns timp de 4 ani. El a fost capturat şi transferat la Haga după căderea de la putere a regimului condus de Slobodan Miloşevici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG