Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Planul va permite o reorganizare a trupelor din Irak, pentru a le da o mai mare flexibilitate si capacitate de reactie rapida.Preředintele Bush a mai spus: "Sînt convins ca cercetarile noastre vor da rezultatul în care cred cu tarie - ca Saddam a avut un program de fabricare a armelor de distrugere în masa. "

La aceeasi conferinta de presa, presedintele a raspuns unei întrebari, confirmînd faptul ca ar exista informatii despre intentii ale retelei teroriste Al Qaida de a organiza alte atacuri ce ar viza diverse linii aeriene. George Bush a declarat, pe de alta parte, ca în cursul întîlnirii cu ministrul de externe al Arabiei Saudite a refuzat cererea acestuia de declasificare a raportului referitor la atacurile de la 11 septembrie 2001. Raportul ar putea deveni public integral abia la încheierea tuturor investigatilor.

Referidu-se la procesul de pace din Orientul Mijlociu, presedintele Statelor Unite a declarat ca elementul pozitiv principal îl constituie faptul ca exista un interlocutor serios palestinian, în persoana primului ministru Abbas, declarîndu-se în acelasi timp convins de seriozitatea argumentelor lui Ariel Sharon în privinta necesitatii dezarmarii organizatiilor teroriste palestiniene si a asigurarii securitatii statului israelian.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG