Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“Accept că există o chestiune cu care trebuie să ne confruntăm. Oamenii au nevoie să ştie că acţiunea noastră în Irak a fost dreaptă şi justificată, şi aceasta nu numai la nivelul declaraţiilor - cum se va dovedi în timp, atît în ce priveşte armele de distrugere în masă cît şi în legătură cu îmbunătăţirea situaţiei din Irak"

În obişnuita sa conferinţă de presă lunară de la Londra, Tony Blair a refuzat să răspundă la întrebările legate de aparenta sinucidere a omului de ştiinţă David Kelly, fost consilier al ministerului apărării, care s-a aflat în centrul scandalului generat de o relatare BBC în care se sugera că guvernul Blair a exagerat ameninţarea presupuselor armelor de distrugere în masă ale Irakului pentru a justifica războiul.

Blair a spus că nu va comenta afacerea Kelly înainte de începerea anchetei judiciare asupra circumstanţelor morţii lui David Kelly. O audiere preliminară a acestei anchete urmează să aibă loc vineri. David Kelly a fost identificat de BBC ca sursa principală a relatării respective.
XS
SM
MD
LG