Linkuri accesibilitate

Detalii ale programului de microcreditare a militarilor disponibilizati


Programul de microcreditare destinat militarilor disponibilizaţi, finanţat cu 12 milioane de dolari de Banca Mondială, ar putea deveni operaţional la începutul anului 2004, a anunţat reprezentantul Băncii Mondiale în România, Richard Florescu.

El a precizat că valoarea acestor microcredite va fi de 10.000 de euro, sumele sînt rambursabile, urmînd ca dobînzile, care nu au fost încă fixate, să fie sub cele percepute de băncile comerciale.

Beneficiarii care vor rambursa la timp aceste sume pot primi şi un al doilea sau al treilea credit, a mai spus reprezentantul Băncii Mondiale în România. Secretarul de stat în minsterul apărării Sorin Encuţescu a declarat la rîndul său că Ministerul Muncii organizează licitaţii pentru constituirea de fonduri de microcredite, acestea urmînd să funcţioneze ca nişte microbănci ce vor primi fiecare cîte un milion de dolari.

Dacă un ofiţer disponibilizat doreşte să beneficieze de această microcreditare, se adresează direct fondului, prezentînd un plan de afaceri.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG