Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


El a precizat că această scrisoare, care reprezintă, la nivelul comunicării între cele două Guverne, un mod de "a pune punct acestei probleme", va relua poziţia exprimată anterior de Guvern în privinţa relaţiilor dintre România şi Israel.

"Punctul de vedere al Guvernului a fost clarificat la momentul respectiv, nu cred că mai e nevoie de o altă poziţie oficială. Aşa cum stabilisem mai demult, urmează să îi trimit premierului israelian o scrisoare, dar este vorba mai curînd de o poziţie anterioară a Guvernului, tocmai pentru a clarifica şi la nivelul Executivului nostru ceea ce trebuie să fie spus, fără nici un fel de ambiguitate, pentru relaţia dintre România şi Israel" - a spus Năstase.

Premierul a mai afirmat că preşedintele Ion Iliescu şi-a clarificat afirmaţiile prezentate într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene. "Nu cred că este normal ca Guvernul să comenteze aceste declaraţii", a mai spus Năstase.

Israelul aşteaptă clarificări şi măsuri din partea Guvernului român ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Ion Iliescu, aşa cum au apărut în cotidianul israelian Haaretz - a declarat luni ambasadorul statului evreu la Bucureşti, Sandu Mazor.
XS
SM
MD
LG