Linkuri accesibilitate

Seful Statului Major israelian se teme de o reluare a atacurilor palestiniene


Şeful Marelui Stat Major al armatei israeliene, Moshe Yaalon a exprimat temerea că încetarea focului anunţată de militanţii palestinieni ar putea fi încălcată. Pe de alta parte premierul israelian Ariel Sharon urmează să se întîlnească în scurt timp la Casa Albă cu preşedintele George Bush pentru a discuta căile de stimulare a procesului de pace din Orientul Apropiat.

Fostul ministru palestinian Saeb Erekat a declarat că vizita lui Sharon la Washington va arăta în ce mod se implică Statele Unite în procesul de pace - o abordare globală sau una pe care Ariel Sharon o numeşte „abordarea pas-cu-pas.” Potrivit lui Erekat a sosit timpul ca preşedintele Bush să abordeze procesul de pace ca un tot, cu monitori internaţionali şi un plan calendaristic.

Primul Ministru palestinian Mahmoud Abbas s-a întîlnit cu preşedintele Bush săptămîna trecută şi l-a îndemnat să exercite presiuni asupra lui Ariel Sharon, pentru ca Israelul să înceteze construcţia zidului de demarcaţie din Cisiordania şi să elibereze un număr mai mare de palestinieni din închisori israeliene.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG