Linkuri accesibilitate

Adrian Nastase: o conduită strict europeană, demnă şi patriotică


Autorităţile române trebuie să revadă modul de abordare a relaţiei cu românii care trăiesc în străinătate, fără să mai fie obligate să ceară favoruri speciale pentru cei din statele vecine Uniunii Europene - a declarat premierul Adrian Năstase.

Şeful Guvernului a precizat că a cerut ministrului delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Acsinte Gaspar, să verifice dacă nu cumva reprezentarea minorităţilor în Parlamentul României ar trebui să constituie un element de reciprocitate cu ţările în care trăiesc minorităţi româneşti.

Premierul s-a referit şi la situaţia românilor din Basarabia, Bucovina şi Cernăuţi, arătînd că autorităţile române trebuie să acţioneze mult mai pragmatic.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre România şi Republica Moldova, premierul a afirmat că autorităţile române propun în cadrul acestor legături o conduită strict europeană, demnă şi patriotică.

"Din păcate, pentru tango este nevoie de două persoane", a spus Năstase, amintind că Republica Moldova a decis să desfiinţeze Oficiul pentru relaţia cu România de la Chişinău.
XS
SM
MD
LG