Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ieri, ambasadoarea României la Ierusalim, Mariana Stoica a fost convocată oficial la Ministerul de externe pentru a fi întrebată, dacă cele declarate de preşedintele Iliescu reprezintă pozitia oficială a Romaniei.

Totodată, într-un editorial apărut în cotidianul israelian Jerusalem Post, sub titlul “Să respingem anti-semitismul lui Iliescu”, sunt criticate în termeni foarte duri remarcile recente ale preşedintelui român referitoare la Holocaust, iar Ion Iliescu este comparat cu ultranaţionalistul austriac Joerg Haider.

Deputata Colette Avital, preşedinta Comisiei pentru diaspora din parlamentul israelian a declarat Europei Libere ca marti va fi organizata o noua audiere pe tema României – provocate de interviul preşedintelui.

Duminică preşedintele Iliescu a dat înapoi, afirmând că declaraţia acordată de el cotidianului Haaretz a fost înţeleasă greşit.

În interviul publicat vineri de Haaretz, Iliescu susţinea că "Holocaustul nu a afectat numai populaţia evreiască din Europa. Mulţi alţii, inclusiv polonezi, au murit în acelaşi fel".
XS
SM
MD
LG