Linkuri accesibilitate

Sondaj INSOMAR - încredere mică a alegătorilor în partide


Potrivit ultimului sondaj de opinie INSOMAR (Insititutul pentru studii de opinie si marketing), increderea in partide este foarte mica – intre 16 la suta (maximum) pentru PSD si 3 la suta pentru UDMR.

Increderea in politicieni este ceva mai mare – preşedintele Ion Iliescu se afla in top cu 20 la suta – urmat de ministrul de externe Mircea Geoana cu 19 la suta.

Cu toate acestea, daca duminca viitoare ar avea loc alegeri – PSD ar primi 50 la suta din voturi, urmat de PNL cu 15 la suta, Partidul Romania Mare cu 14 la suta, PD cu 9 la suta si UDMR cu 7 la suta. Procentul nehotăriţilor ramine mare – peste 23 la suta.

In cursa prezidentiala conduce premierul Adrian Nastase cu 32 la suta urmat de preşedintele Ion Iliescu cu 23 la suta. Peste 50 la suta din populatie, arata sondajul INSOMAR nu stie ca preşedintele Ion Iliescu nu mai poate candida. Odata scos presedintele Iliescu din lista optiunilor, 48 la suta se pronunta pentru Adrian Nastase, 17 la suta pentru liderul PNL Teodor Stolojan, 13 la suta pentru liderul PRM Vadim Tudor.

Creste optimismul intre romani – peste 75 la suta cred ca anul viitor vor trai mai bine sau la fel ca acum. Numai 21 la suta se asteptat sa traiasca mai rau sau mult mai rau.

Ce asteapta romanii de la guvern: sa combata somajul - 30 la suta, sa creasca veniturile si nivelul de trai - peste 50 la suta si sa combata coruptia – 20s la suta.
XS
SM
MD
LG