Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care nu trebuie pus la indoiala, sub nici un motiv”. Referitor la retrocedarea bunurilor confiscate-nationalizate, comunicatul preşedintiei sustine ca seful statului nu a pus nici un moment in discutie legitimitatea si moralitatea cererilor celor indreptatiti la reparatii si la retrocedarea bunurilor, dar a atras atentia ca in conditiile Romaniei de astazi in care unu din trei romani traieste in saracie, a plati circa 9-10 miliarde de dolari intr-un rastimp scurt poate provoca grave dezechilibre economice si sociale”.

Inainte de publicarea comunicatului de presa al presedintiei, ambasadoarea Romaniei in Israel a fost convocata pentru a doua oara la ministerul de externe, care a cerut precizari daca cele declarate de preşedintele Iliescu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei .

Deputata Colette Avita, preşedinta Comisiei pentru diaspora din parlamentul israelian, a declarat Europei Libere ca marti va fi organizata o noua audiere pe tema Romaniei – provocata de interviul presedintelui.

Ambasadorul Israelului la Bucuresti a fost insarcinat sa inainteze luni guvernului roman un protest oficial. Nu este clar daca noul comunicat al presedintiei va influenta aceste demersuri si in ce fel.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG