Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care nu trebuie pus la indoiala, sub nici un motiv”. Referitor la retrocedarea bunurilor confiscate-nationalizate, comunicatul preşedintiei sustine ca seful statului nu a pus nici un moment in discutie legitimitatea si moralitatea cererilor celor indreptatiti la reparatii si la retrocedarea bunurilor, dar a atras atentia ca in conditiile Romaniei de astazi in care unu din trei romani traieste in saracie, a plati circa 9-10 miliarde de dolari intr-un rastimp scurt poate provoca grave dezechilibre economice si sociale”.

Inainte de publicarea comunicatului de presa al presedintiei, ambasadoarea Romaniei in Israel a fost convocata pentru a doua oara la ministerul de externe, care a cerut precizari daca cele declarate de preşedintele Iliescu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei .

Deputata Colette Avita, preşedinta Comisiei pentru diaspora din parlamentul israelian, a declarat Europei Libere ca marti va fi organizata o noua audiere pe tema Romaniei – provocata de interviul presedintelui.

Ambasadorul Israelului la Bucuresti a fost insarcinat sa inainteze luni guvernului roman un protest oficial. Nu este clar daca noul comunicat al presedintiei va influenta aceste demersuri si in ce fel.
XS
SM
MD
LG