Linkuri accesibilitate

Jerusalem Post: “Să respingem anti-semitismul lui Iliescu”


Într-un editorial apărut în cotidianul israelian Jerusalem Post, sub titlul “Să respingem anti-semitismul lui Iliescu”, sunt criticate în termeni foarte duri remarcile recente ale preşedintelui român referitoare la Holocaust, iar Ion Iliescu este comparat cu ultranaţionalistul austriac Joerg Haider.

“Atunci când Iliescu încearcă să minimalizeze ceea ce s-a întâmplat cu evreii în general şi cu evreii din România în particular, Iliescu ne insultă pe toţi. A făcut acest lucru de prea multe ori, pentru ca declaraţiile sale să fie considerate ieşiri neintenţionate. Declaraţiile sale tradează în mod evident ceva mai adânc. Statul independent evreu, răsărit din cenuşa Holocaustului, nu trebuie să accepte aceste lucruri” continuă Jerusalem Post.

“Situatia din România este la fel de serioasă ca şi atunci când Joerg Haider s-a alăturat coaliţiei de guvernare din Austria, cu câţiva ani în urmă. La acea dată l-am ostracizat şi ne-am rechemat ambasadorul de la Viena. Dacă şi numai câteva din citatele atribuite lui Iliescu sunt corecte, iar România nu adoptă nici o măsură pentru a pedepsi reapariţia evidentă a fascismului anti-semit, atunci preşedintele român trebuie izolat la fel de viguros precum a fost Haider”- încheie editorialul din Jerusalem Post.
XS
SM
MD
LG