Linkuri accesibilitate

Incident la graniţa moldo-ucrainiană


Potrivit agenţiei oficiale de presă de la Kiev, UNIAN, grăniceri moldoveni înarmaţi au invadat teritoriul ucrainean şi au instalat sentinele în zona unuia dintre nodurile hidrocentralei Dnestrovskaia, situat pe teren ucrainean. Sursa menţionată îl citează pe pe procurorul regiunii Cernăuţi, Alexandr Galkin potrivit căruia asupra acestui incident a fost informat Ministerul de Externe.

Directorul hidrocentralei de Dnestrovsk, Yaroslav Vovjeniuk a declarat presei ucrainene ca autorităţile moldovene pretind ca demarcarea frontierei de stat moldo-ucrainene să treacă prin mijlocul rîului.

Profitînd de aceasta, grănicerii moldoveni ar fi “anexat” un nod al hidro-centralei, aflată la mijlocul rîului Nistru, între punctele de trecere a frontierei Kîzliv şi Năslavcea, a mai declarat Vovjeniuk, citat de Unian.

Solicitat de Europa Liberă, şeful Departamentului trupelor de grăniceri al Republicii Moldova, Igor Kolenov a dezminţit acuzatiile oficialilor ucraineni.

În acelaşi timp, agenţia rusă Interfax citează surse din Comitetul de apărare al frontierei din Ucraina, care declară că nu consideră incidentul o violare a frontierei.
XS
SM
MD
LG