Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe Dudău: Moldova îşi propune să devină membru asociat UE în 2007


Republica Moldova îşi propune să devină membru asociat la Uniunea Europeana în 2007, când se aşteaptă ca Uniunea să se extindă până la Prut, incluzând Bulgaria şi România - a declarat ministrul moldovean de Externe, Nicolae Dudău.

La o conferinţă de presă dedicată priorităţilor de politică externă ale Republicii Moldova, Dudău a declarat că Chişinăul este nemulţumit de iniţiativa Uniunii Europene „Noii Vecini”, care oferă unor ţări ca Moldova oportunităţi de colaborare mai strânsă, dar nu şi de integrare în forul comunitar.

„Nu vrem să fim trataţi ca Ucraina sau Belarusul. Moldova este o ţară sud-est europeană, membru în Pactul de Stabilitate şi va adera în curând la Procesul de cooperare în Europa de Sud-Est. Subliniem că nu trebuie în nici un caz să fim discriminaţi de Uniunea Europeană” - a declarat şeful diplomaţiei moldovene.

Purtătorul de cuvânt pentru relaţii externe al Uniunii Europene, Diego de Oyeda declara anterior Europei Libere că în acest moment singura ofertă a Uniunii pentru Republica Moldova este iniţiativa Noii Vecini care va presupune deschiderea unor posibilităţi de cooperare economică mai strânsă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG