Linkuri accesibilitate

A zecea zi a protestelor de la mina Haneş


Cei 25 de mineri disponibilizati care participă la o acţiune de protest în subteran, la mina Haneş, din judeţul Alba, se află în cea de-a zecea zi de proteste, după ce au refuzat toate propunerile făcute pînă acum de conducerea companiei Minvest Deva privind plata parţială a salariilor compensatorii.

Viceprimarul comunei Almaşu Mare, pe teritoriul căreia se află mina Haneş, a anunţat că o parte din cei 25 de mineri au coborît în subteran, la 160 de metri, în condiţiile în care pînă acum s-au aflat la cota zero a minei, aproape de ieşire. Aceeaşi sursă a precizat că va solicita conducerii SC Zlatmin Zlatna, administratorul minei, să repornească sistemul de aeraj pentru a fi evitată producerea unor incidente.

Conducerea companiei Minvest Deva a anunţat că va purta noi runde de negocieri cu minerii blocaţi în subteran pentru a-i determina să renunţe la acţiunea de protest. Conducerea companiei le-a propus, pînă acum, semnarea unui protocol prin care sînt asiguraţi că-şi vor primi salariile compensatorii pînă la data de 1 septembrie a acestui an.
XS
SM
MD
LG