Linkuri accesibilitate

Membri marcanţi ai reţelei Al Qaida în custodie iraniană


Iranul a făcut cunoscut, pentru prima oară, că are în custodie câţiva membri marcanţi ai reţelei Al Qaida. Ministrul iranian al informaţiilor Ali Yunesi a afirmat că Iranul a arestat un număr mare de suspecţi Al Qaida, de la prăbuşirea regimului Taliban din Afganistan. El nu a oferit nici o informaţie în legătură cu identitatea membrilor Al Qaida reţinuţi în Iran.

La rândul său, ministrul iranian de interne a afirmat că parte din memebri Al Qaida vor fi judecaţi în Iran, parte extrădaţi în ţările lor de origine, iar restul deportaţi în ţările de unde au intrat în Iran.

La Washington, Secretarul de stat american Colin Powell a afirmat că anunţul făcut de Iran reprezintă o « evoluţie interesantă ». Iar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Scott McClellan a arătat că afirmaţiile iraniene nu pot fi verificate, dar ele confirmă prezenţa Al Qaida în Iran :

Scott McClellan : « Declaraţiile Iranului vin să confirme ceea ce noi şi alţii considerăm a fi o semnificativă prezenţă Al Qaida în Iran, inclusiv a unor membri marcanţi ai reţelei. Aceşti terorişti, am spus-o foarte clar, trebuie aduşi în faţa Justiţiei ».

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG