Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Luînd poziţie faţă de cererea Ungariei de a fi implicată în acest proces de negocieri, Geoană a explicat că procedurile şi poziţia Comisiei Europene şi Consiliului European sînt extrem de clare: ceea ce se negociază cu cei 15 membri nu face obiectul unei renegocieri cu cele 10 noi state membre.

Marţi, în finalul discuţiilor cu comisarul european pentru extindere Guenther Verheugen, şeful diplomaţiei ungare, Laszlo Kovacs, a anunţat că a solicitat sprijinul acestuia faţă de intenţiile Ungariei de a participa la negocierile de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului ungar de Externe, Tamas Toth a explicat că utilitatea participării Ungariei la aceste negocieri chiar înainte ca Budapesta să fie membru deplin al UE este dictată de o serie de interese comune ale Ungariei şi Uniunii Europene, între care protecţia mediului, controlul frontierelor, cooperarea regională şi transporturile.

Ungaria rămîne un susţinător al procesului de extindere europeană şi nu are nici o intenţie de a încetini aderarea României la Uniunea Europeană, a mai declarat Tamas Toth.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG