Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ieri, în finalul discuţiilor cu comisarul european pentru extindere Guenther Verheugen, şeful diplomaţiei ungare, Laszlo Kovacs a anunţat că a solicitat sprijinul acestuia faţă de intenţiile Ungariei de a participa la negocierile de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

Această propunere a fost exprimată public de către ministrul ungar pentru Integrare Europeană, Endre Juhasz, în timpul reuniunii miniştrilor europeni de Externe, provocînd protestele purtătorului de cuvînt al Ministerului român de Externe şi ale negociatorului-şef pentru Uniunea Europeană de la Bucureşti.

Tamas Toth a explicat că utilitatea participării Ungariei la aceste negocieri chiar înainte ca Budapesta să fie membru deplin al UE este dictată de o serie de interese comune ale Ungariei şi Uniunii Europene, printre care protecţia mediului, controlul frontierelor, cooperarea regională şi transporturile.

Ungaria rămîne un susţinător al procesului de extindere europeană şi nu are nici o intenţie de a încetini aderarea României la Uniunea Europeană, a mai spus Tamas Toth.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG