Linkuri accesibilitate

Raport critic privind acţiunile armatei israeliene în teritoriile ocupate


O grupare israeliană pentru drepturile omului a criticat puternic armata statului Israel pentru ceea ce a numit comportamentul brutal şi sadic al militarilor săi faţă de palestinieni în ultimele 12 luni. Aceste acuzaţii sunt cuprinse în raportul anual al Asociaţiei pentru Libertăţi Cetăţeneşti din Israel.

Raportul a denunţat atacurile teroriste palestiniene asupra isarelienilor, dar, în acelaşi timp s-a concentrat şi pe încălcarea drepturilor palestinienilor de către israelieni. Între acestea sunt citate comportamentul militarilor la puinctele de control, raidurile din satele palestiniene şi asasinarea militanţilor palestinieni.

Gruparea pentru drepturile omului spune că încălcarea libertăţilor cetăţeneşti de către soldaţii israelieni îşi are origine « nu într-o necesitate operaţională, ci din cruzimea soldaţilor, care primesc de sus mesajul de a dispreţui demnitatea, libertatea şi vieţile palestinienilor inocenţi ».

Armata isareliană a respins aceste acuzaţii, afirmând că adevărul este exact contrariul celor susţinute de Asociaţia pentru Libertăţi Cetăţeneşti din Israel.
XS
SM
MD
LG