Linkuri accesibilitate

Premirul britanic Blair la Beijing


Premierul britanic Tony Blair se află la Beijing pentru discuţii asupra crizei generate de programul nuclear al Coreii de Nord. Este a patra etapă a unui turneu de o săptămînă în care şeful guvernului de la Londra a călătorit la Washington, Tokio şi Seul.

Vorbind reporterilor după convorbirile cu preşedintele sud-coreean, Tony Blair a declarat că această criză trebuie tratată cu multă fineţe, pe calea dialogului, şi că tratativele multilaterale sînt cea mai bună cale de a rezolva această problemă.

Tony Blair: „Dialogul trebuie să fie multilateral şi trebuie să implice, în primul rînd Statele Unite, China şi Coreea de Nord. Tratativele trebuie să fie lărgite apoi, prin implicarea Japoniei şi Coreii de Sud, astfel încît întreaga regiune să trimită un mesaj clar Coreii de Nord că nu se va accepta ca Fenianul să-şi continue programul de armament şi să-l prolifereze”.

Premierul britanic a mai spus că, dacă autorităţile nord-coreene dovedesc că abandonează programul nuclear, comunitatea internaţională e pregătită să ofere „sprijin pentru a ajuta Coreea de Nord să evolueze către o altfel de ţară”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG