Linkuri accesibilitate

Chişinăul ar putea să ceară sancţiuni internaţionale împotriva regimului de la Tiraspol


Republica Moldova ar putea sa ceara comunitatii internationale introducerea de noi sanctiuni impotriva autoritatilor secesioniste de la Tiraspol, daca acestea vor continua sa escaladeze tensiunile in raport cu Chisinaul - a declarat Europei Libere Ministrul reintegrarii, Vasili Sova.

Oficialul moldovean s-a intilnit joi cu reprezentantii mediatorilor in procesul de negocieri - Rusiei, Ucrainei si OSCE, precum si cu reprezentanti ai ambasadei Statelor Unite, carora le-a solicitat sprijin in depasirea situatiei create ca urmare a actiunilor unilaterale intreprinse de administratia transnistreana.

Este vorba despre intreruperea livrarilor de energie electrica si gaze naturale in citeva localitati din stinga Nistrului subordonate Chisinaului, tergiversarea procesului de evacuare a munitiilor rusesti, incalcarea de catre militiile transnistrene a regimului din Zona de Securitate de pe Nistru si altele. Reprezentantii mediatorilor si-au exprimat ingrijorarea fata de ultimele actiuni ale administratiei de la Tiraspol.

Problema agravarii relatiilor intre partile in coflict urmeaza sa fie discutata la Tiraspol de seful Misiunii OSCE la Chisinau cu liderul administratiei secesioniste transnistrene.
XS
SM
MD
LG