Linkuri accesibilitate

Moartea misterioasă a unui consilier din Ministerul britanic al apărării


Poliţia britanică a anunţat că a găsit un cadavru care pare a fi al unui consilier al ministerului apărării, dispărut ieri, scurt timp după ce fusese audiat de o comisie parlamentară în chestiunea modului cum a folosit guvernul informaţiile asupra Irakului.

Consilierul David Kelly fusese considerat posibila sursă a unei controversate relatări a BBC-ului, în care se afirma că oficiali ai guvernului britanic ar fi manipulat datele din partea serviciilor de informaţii, în cadrul unui dosar folosit de guvern pentru justificarea războiului din Irak. Relatarea BBC-ului a creat un scandal politic şi a condus la investigaţii parlamentare.

Audiat de o comisie de investigaţie, Kelly a admis că a discutat cu reporterul BBC care a fost apoi autorul controversatei relatări, dar a adăugat că nu crede că el a fost sursa relatării. Kelly a dispărut după ce a plecat într-o plimbare ieri, la două zile după audierea sa în comisia de investigaţie.

Purtătorul de cuvînt al premierului britanic Tony Blair a declarat că primul ministru intenţionează să lanseze o anchetă judiciară dacă se confirmă că trupul neînsufleţit găsit de poliţie este cel al consilierului David Kelly.
XS
SM
MD
LG