Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un discurs rostit în congres înaintea întîlnirii cu George Bush, Tony Blair s-a declarat convins că istoria va ierta decizia Statelor Unite şi a Marii Britanii de a invada Irakul, chiar şi în cazul în care se vor dovedi false acuzaţiile despre deţinerea armelor de distrugere în masă de către regimul lui Saddam Hussein.

Tony Blair a promis în discursul rostit în faţa Congresului că angajamentul coaliţiei de a democratiza Irakul va fi îndeplinit. În acelaşi context şeful guvernului de la Londra a mai spus că victoria asupra terorismului internaţional nu va fi posibilă dacă nu se va ajunge la pace între israelieni şi palestinieni.

Blair a cerut tuturor ţărilor arabe să recunoască statul Israelian şi să pună capăt incitării la ură împotriva acestuia, dar a pledat în acelaşi timp pentru curmarea suferinţelor de care au parte civilii palestinieni nevinovaţi.

Într-o conferinţă de presă comună la Casa Albă, George Bush a afirmat între altele că atît timp cît va fi preşedinte nu va permite ca viaţa americanilor să fie pusă în pericol de voinţa unor inamici periculoşi.
XS
SM
MD
LG