Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


la propunerea ministrului Afacerilor Externe, cu avizul ministrului Justiţiei. Numirea şi eliberarea din funcţie a Agentului guvernamental se comunică Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului de către Misiunea Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei.

Potrivit hotărîrii, în activitatea sa, Agentul guvernamental va acorda prioritatea corespunzătoare reglementării pe cale amiabilă a litigiilor în care statul român are calitatea de pârât în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

De asemenea, Agentul guvernamental va asigura, în colaborare cu Ministerul Justiţiei, informarea corespunzătoare a instanţelor şi parchetelor din România cu privire la jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Un fond anual special pentru plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a sumelor prevăzute de convenţiile privind reglementarea pe cale amiabilă, se va stabili prin legea de modificare a legii bugetului de stat şi se va înscrie în bugetul Secretariatului General al Guvernului.
XS
SM
MD
LG