Linkuri accesibilitate

Atacuri asupra trupelor americane în ajunul aniversării loviturii de stat condusă de Saddam Hussein


Un soldat american şi un copil irakian au fost ucişi în urma unei serii de atacuri asupra forţelor americane în zona Bagdadului în ajunul aniversării loviturii de stat din 1968 care l-a adus la putere pe Saddam Hussein.

Un purtător de cuvînt militar a precizat că un convoi american a fost atacat cu arme de foc de mic calibru şi cu grenade reactive. Convoiul a suferit unele pierderi. Iniţial se relatase că o bombă ar fi fost detonată de la distanţă la trecerea convoiului.

Un alt incident s-a soldat cu moartea unui copil irakian de 8 ani, atunci cînd o grenadă a fost aruncată într-un vehicul militar american ce păzea o bancă din Bagdad. Un soldat american a fost rănit. Alţi doi soldaţi au fost răniţi cînd vehiculul lor a lovit o mină în sudul Bagdadului.

Numărul militarilor americani ucişi în luptă de la declanşarea campaniei din Iraks se ridică acum la 147, egalînd totalul pierderilor americane în războiul din Golf din 1991. 34 de militari americani au fost ucişi după încheierea operaţiunilor militare majore.

Comandamentul central american a anunţat că forţele coaliţiei au arestat 448 de persoane, într-o serie de raiduri începute la sfîrşitul săptămînii trecute. Dintre acestea 38 de persoane sînt, potrivit anunţului, “susţinători proeminenţi ai fostului regim”.
XS
SM
MD
LG