Linkuri accesibilitate

Casa Albă îngrijorată de informaţia privind cantitatea de plutoniu deţinută de regimul de la Fenian


Informaţia potrivit căreia Coreea de Nord deţine suficient plutoniu pentru a începe producerea de bombe nucleare este motiv de îngrijorare pentru Administraţia Americană. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Scott McClennan, a precizat că Statele Unite nu pot confirma datele despre rezervele de material nuclear ale nord coreenilor şi că vor continua colaborarea cu China, Japonia şi Coreea de Sud pentru a rezolva criza provocată de abiţiile nucleare ale regimului comunist de la Fenian.

McClennan a spus că nord coreeni au două opţiuni: fie să-şi continue izolarea şi să acţioneze potrivit propriilor afirmaţii, fie să participe la tratative multipartite şi să renunţe la programele de înarmare, decizie de pe urma căreia ar avea de cîştigat, beneficiind de disponibilitatea pe care comunitatea internaţională a arătat-o de a sprijini Coreea de Nord.

Oficialii de la Fenian au anunţat săptămîna trecută în cadrul unei reuniuni diplomatice la New York că au definitivat procesarea unei importante cantităţi de material din care se poate extrage plutoniu pentru programul de înarmare atomică. Potrivit agenţiei oficiale de ştiri de la Beijing, Xinhua, subiectul a fost discutat în cadrul unei conversaţii telefonice de de miniştrii de externe chinez şi american, Li Zhaoxing şi Colin Powell.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG