Linkuri accesibilitate

Lordul Robertson informat de UE despre propunerea OSCE privind o forţă de pace în Transnistria cu participare UE


Secretarul general NATO George Robertson a discutat la Bruxelles cu oficialităţile Uniunii Europene propunerea preşedinţiei olandeze OSCE de implicare a Uniunii într-o viitoare forţă de menţinere a păcii în Transnistria. Lordul Robertson a precizat că întîlnirea a avut un caracter de informare şi nu s-au luat nici un fel de decizii.

“Nu s-a luat nici o decizie în privinţa menţinerii păcii în Moldova. Chestiunea ţine de competenţa OSCE… ei au venit cu nişte idei care au fost puse în circulaţie la Uniunea Europeană şi la alte organizaţii internaţionale, dar nu ne aflăm în faza la care am putea lua decizii, şi trebuie ca OSCE să-şi facă publică viziunea în această privinţă” - a declarat secretarul general NATO George Robertson.

Potrivit unor informaţii din presă, propunerea preşedinţiei olandeze OSCE prevede trimiterea unui contingent redus de trupe ale Uniunii Europene în Transnistria, după rezolvarea politică a conflictului.

Lordul Robertson s-a declarat încîntat că separatiştii transnistreni au ridicat blocada impusă cu o lună în urmă, permiţînd, noaptea trecută, repatrierea în Rusia a unei noi mari cantităţi de muniţii, din depozitele militare de la Kolbasa, ale fostei armate a 14-a ruse.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG