Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Bucureşti: returnarea bunurilor confiscate lui Valentin Ceauşescu


Valentin Ceauşescu va primi înapoi bunurile confiscate din locuinţa sa în timpul revoluţiei. E vorba despre tablouri, porţelanuri şi alte obiecte de artă în valoare de 2 miliarde de lei. Toate aceste obiecte se află, acum, în custodia Muzeului Naţional de Artă.

Fiul dictatorului şi-a revendicat mai întâi bunurile la Tribunalul Capitalei, dar solicitarea sa a fost respinsă. Valentin Ceauşescu a făcut, apoi, contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, care i-a dat câştig de cauză.

În decembrie '89, Zoe, Valentin şi Nicu, cei trei copii ai cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu, au fost arestaţi sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale. În baza acestei acuzaţii le-au fost confiscate bunurile.

Ulterior au fost eliberaţi şi cercetaţi în stare de libertate iar la începutul anului 1996 au fost scoşi de sub urmărirea penală. Printr-o hotărâre judecătorească, Zoe Ceauşescu a reuşit, acum 2 ani, să-şi recupereze bijuteriile, tablourile şi cărţile.

Hotărârea Curţii de Apel de a-l reîmproprietări pe Valentin Ceauşescu poate fi atacată de Muzeul Naţional de Artă cu recurs la instanţa supremă.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG