Linkuri accesibilitate

Comisia mixtă pentru elaborarea unei constituţii federative se va întruni săptămînal la Tighina


Reprezentantii Chisinaului si Tiraspolului au semnat regulamentul de activitate a comisiei mixte pentru elaborarea constitutiei statului federativ.

Timp de aproape trei luni, comisia constitutionala nu si-a putut incepe activitatea din cauza divergentelor care au existat in privinta locului desfasurarii sedintelor si altor aspecte considerate de parti drept principiale.

Comisia se va intruni saptaminal in orasul Tighina - subordonat administratiei secesioniste transnistrene - iar sedintele vor avea loc saptaminal.

Tot astazi, partile au facut un schimb de opinii privind structura statului federativ, convenind ca la urmatoarea sedinta sa prezinte propriile variante la capitolul privind drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. Chisinaul si Tiraspolul au pozitii ce difera radical in privinta viitorului stat comun.

Chisinaul propune un model de federatie asimetrica in care sa detina puterea centrala, in timp ce Tiraspolul pledeaza pentru o federatie pe principii contractuale, intre doi subiecti egali in drepturi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG