Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Şeful Administraţiei americane a precizat ca este absolut sigur de existenta armelor, de faptul ca ele vor fi descoperite în cele din urmă si de asemenea că a acţionat corect cînd a invadat Irakul.

George Bush: “Nu am nici un dubiu legat de faptul că Saddam Hussein era o ameninţare la adresa păcii mondiale, tot aşa cum nu am nici un dubiu că decizia luată de Statele Unite împreună cu aliaţii lor de a-l înlatura pe Saddam de la putere a fost corectă”.

Declaratiile sale survin după ce Casa Albă a admis că în luna ianuarie, George W Bush a utilizat în necunoştinţă de cauză informaţii false referitoare la o pretinsă tentativă a regimului condus de Saddam Hussein de a cupăra uraniu dintr-o ţară africană.

Purtătorul de cuvînt al consiliului pentru securitate naţională de la Casa Albă Michael Anton a recunoscut acest fapt după ce prestigiosul cotidian Washington Post publicase detalii legate de episodul respectiv.

Episod care - după cum a precizat ministrul apărării Donald Rumsfeld în cadrul unor audieri la Senat - nu invalidează restul raporatelor elaborate de serviciile specializate americane despre dotările militare de care dispunea fostul regim de la Bagdad înainte de declanşarea conflictului.

Şeful pentagonului a adăugat că Statele Unite nu au declaşsat războiul pe baza unor informaţii noi şi spectaculoase privind arsenalele irakiene interzise ci pentru că informaţiile deja existente au primit la Washington o nouă interpretare după atacurile de la 11 septembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG