Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


După convorbiri avute cu emisari egipteni care se străduie să ţină în viaţă procesul de pace, fondatorul şi liderul spriritual al mişcării Hamas-ului, şeicul Ahmmed Yassin a avertizat că menţinerea palestinilor în închisorile statului Israelian ar putea determina organizaţia pe care o conduce să pună capăt încetării focului.

Oficialii israelieni au precizat că vor pune în liberatate cîteva sute de palestinieni, nu însă pe cei resposabili de organizarea de atacuri împotriva Israelului. Raanan Gisin, purtătorul de cuvînt al premeirului Arial Sharon, a afirmat din nou că autoriotatea autonomă trebuie să facă mai mult pentru distrugerea infrastructurilor teroriste.

“Cînd vom elibera deţinuţii palestinieni, acest lucru trebuie să aibă loc într-un mediu neprielnic pentru terorism. Un mediu în care Autoritatea Autonomă a făcut deja cîţiva paşi concreţi pentru distrugerea infrastructurilor teroriste, pentru dezarmarea teroriştilor, în aşa fel încît - puşi în libertatea deţinuţii palestieni să nu reintre în ciclul violeţelor teroriste” – a declarat purtătorul de cuvînt al primului ministru al Israelului.

La complicata problemă a deţinuţilor din închisorile israeliene s-a adăugat încă un episod ce tensionează şi mai mult lucruruile. Este vorba despre arestarea de către israelieni a trei copii palestinieni care se jucau în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania.
XS
SM
MD
LG