Linkuri accesibilitate

Guvernul britanic neagă că ar fi furnizat Statelor Unite informaţii false privind intenţia Bagdadului de a importa uraniu


Guvernul britanic neagă că ar fi furnizat informaţii false privind intenţiile Irakului de a cumpăra uraniu din Niger. Guvernul britanic a declarat că a coroborat independent dovezi potrivit cărora guvernul lui Saddam Hussein a încercat să cumpere uraniu din Niger.

Un purtător de cuvînt al premierului Tony Blair a spus că dovezile guvernului britanic sînt separate de informaţia falsă despre care Casa Albă a admis ieri că a fost folosită de preşedintele George Bush în ianuarie în justificarea războiului contra Irakului.

Într-un discurs în ianuarie, Bush a spus că dovezi din partea “guvernului birtanic” arată că Irakul a încercat recent să obţină uraniu de la o ţară africană. Agenţia Reuter citează o oficialitate din Marea Britanie cu declaraţia că serviciile de informaţii britanice “nu ştiu de unde au obţinut americanii informaţia”.

Ministrul american al apărării Donald Rumsfeld a declarat astăzi unei comisii a senatului american că Statele Unite nu au pornit războiul contra Irakului în urma unor noi dovezi spectaculoase privind armele interzise, ci fiindcă dovezile existente au fost privite într-o nouă lumină după atacurile de la 11 septembrie.
XS
SM
MD
LG