Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Unii analişti subliniază că nu s-a precizat cum vor fi finanţate aceste măsuri, pe care le consideră cu caracter electoral. În mesajul transmis Consiliului Naţional PSD, preşedintele Ion Iliescu a spus între altele că “social democraţia trebuie să combată corupţia şi birocraţia şi să dezvolte un dialog cu societatea civilă şi cu sindicatele”.

Premierul Adrian Năstase a spus că probleme care au preocupat opinia publică în ultimul timp cum ar fi aşa numiţii baroni locali, foştii securişti, corupţia generalizată – toate acestea sînt teze şi teme care apar în discuţia publică numai pentru a deturna atenţia de la adevăratele probleme. Năstase a spus că PSD trebuie să se concentreze pe trei linii de acţiune: rezolvarea problemelor sociale, finalizarea integrării europene şi acţiunea politică electorală.

Partea a doua a Consiliului Naţional al PSD a fost consacrată unor noi numiri şi sporirii posturilor din conducere. Consiliul a decis numirea lui Dan Matei Agathon în funcţia secretar general al partidului, precum şi a şase noi vicepreşedinţi - Ion Sasu, Acsinte Gaspar, Mircea Geoană, Şerban Mihăilescu, Victor Ponta şi Mihai Tănăsescu. Numărul de vicepreşedinţi ai partidului a crescut astfel la 20. În funcţia de lider al grupului ministerial a fost numit ministrul Agriculturii Ilie Sîrbu.

Consiliul Naţional a decis şi numirea a opt noi secretari executivi. Biroul Executiv va avea încă 52 de membri, din care 13 de la organizaţia de tineret, 17 de la organizaţia de femei, 9 de la fostul Partid Socialist al Muncii, 6 de la fostul Partid Socialist al Renaşterii Naţionale.
XS
SM
MD
LG