Linkuri accesibilitate

Preşedintele Israelului Katsav aşteptat mîine la Chişinău


Seful statului israelian, Moshe Katsav se va deplasa maine intr-o vizita oficiala de doua zile in Republica Moldova, la invitiatia presedintelui moldovean, Vladimir Voronin.

Este prima vizita a unui presedinte al Israelului in Republica Moldova, dupa stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua tari in 1992.

Programul vizitei include o intrevedere a celor doi sefi de stat si intalniri cu reprezentanţi ai diasporei evreieşti din Republica Moldova.

Potrivit informatiilor oficiale care dateaza de la ultimul recensamantul al populatiei din 1989, in Republica Moldova locuiesc aproape 66 de mii de persoane de etnie evreeasca sau 1,5 procente din populatia tarii.

Vice-presedintele Asociatiei comunitatilor evreesti, Teodor Magder a declarat Europei Libere ca in prezent numarul evreilor in Republica Moldova este de cel mult 30 de mii.

Potrivit datelor Guvernului moldovean, in anul 2001 Republica Moldova a exportat in Israel marfuri in valoare de aproape 634 mii de dolari si a importat bunuri in suma de peste 4 milioane de dolari.
XS
SM
MD
LG