Linkuri accesibilitate

România a căzut în clasamentul ONU al nivelului de trai cu 9 locuri


România se află pe locul 72, din 175 de ţări, într-un clasament al bunăstării mondiale, dat publicităţii de Naţiunile Unite. Faţă de anul trecut, România a căzut în acest clasament al nivelului de trai cu nouă locuri, de pe locul 63.

De asemenea, Romania este devansată de toate statele europene candidate la Uniunea Europeană. Mai bine decît în România se trăieste şi în ţări precum Belarus, Rusia, Bosnia, Macedonia sau Cuba.

Ucraina, Turcia, Albania şi Republica Moldova, aceasta din urmă ocupând locul 108 în clasament, sunt singurele ţări europene în care se trăieşte mai prost decât în România.

Acest clasament al bunăstării, alcătuit de Agenţia ONU pentru Dezvoltare Umană, ia în calcul factori precum venitul pe cap de locuitor, nivelul de educaţie, sistemul de sănătate sau speranţa de viaţă.

Potrivit acestui document al Naţiunilor Unite, primele 10 ţări ţări în care se trăieşte cel mai bine sunt Norvegia, Islanda, Suedia, Australia, Olanda, Belgia, Statele Unite, Canada, Japonia şi Elveţia.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG