Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Pe de altă parte, şeful administraţiei civile americanul Paul Bremer a prezidat la Bagdad reuniunea inaugurală a noului consiliu al capitalei irakiene. Paul Bremer a lăudat curajul celor 37 de membri ai consiliului, care s-au reunit într-o perioadă cînd irakienii care colaborează cu forţele coaliţiei au fost victime ale atacurilor din partea insurgenţilor loiali ai lui Saddam Hussein

Şi oraşul Najaf are începînd de ieri un nou consiliu, iar sesiunea inaugurală a avut loc la exact o săptămînă după arestarea de către forţele coaliţiei a primarului acestei localităţi, acuzat de corupţie şi alte delicte grave între care şi răpirea unor persoane. Primarul din NAJAF fusese desemnat de americani în această funcţie.

Din luna octombrie în Irak va începe să circule o nouă monedă. Noul dinar irakian reproduce parţial forma bancnotelor de dinainte de instaurarea la putere a lui Saddam Hussein, iar irakienii vor avea la dispozţie trei luni pentru a schimba banii.

La Sallahadin în nordul Irakului a avut loc o reuniune a reprezentanţilor majorităţii grupărilor politice irakiene care au discutat despre perspectiva constituirii unui aşa numit consiliu tranzitoriu de guvernămînt care va sprijini administraţia coaliţiei conduse de Statele Unite în gestionarea ţării.

Agenţia centrală de Informaţii CIA a confirmat autenticitatea mesajului difuzat recent de televiziunea de limbă arabă al Jazeera în care Saddam Hussein cheamă irakienii la rezistenţă împotriva trupelor de ocupaţie ale coaliţiei conduse de SUA.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG