Linkuri accesibilitate

Zi de doliu în Rusia în urma atentatelor de la Moscova


În Rusia astăzi este zi de doliu în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în atentatele sinucigaşe de la 5 iulie de pe aerodromul Tushino de lîngă Moscova. Sîmbătă două femei s-au aruncat în aer în perimetrul unde avea loc un festival rock ucigînd 13 persoane.

Ieri preşedintele rus Vladimir Putin s-a angajat să-i elimine definitiv pe separatiştii ceceni, declarînd că aceştia “trebuie scoşi din vizuinile unde se ascund şi distruşi”. Atentatele de sîmbătă au fost puse de Moscova pe seama rebelilor din Caucaz; asupra uneia dintre teroriste au fost descoperite documente din Cecenia. Atacul nu a fost revendicat, iar conducerea separatistă cecenă a negat orice implicare.

Vladimir Putin a declarat că Rusia nu se va lăsa intimidată de terorişti şi că la acest capitol este exclus orice compromis. Vladimir Putin: “Chiar înainte de aceste atacuri, nu aveam nici o îndoială că bandiţii care operează în regiunea noastră au legături cu organizaţiile teroriste internaţionale. Acum, după aceste ultime atentate, putem spune că organizaţiile care activează în Cecenia sînt nu numai legate de terorismul internaţional, dar sînt parte integrantă – şi poate cea mai periculoasă – din reţeaua teroristă internaţională”

Declaraţiile lui Putin au fost făcute în paralel cu informaţia potrivit căreia duminică în Cecenia un elicopter militar rusesc s-a prăbuşit, omorînd 5 soldaţi. După toate probabilităţile aparatul a fost doborît de rebeli.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG