Linkuri accesibilitate

Un bacalaureat catastrofal girat de Ministerul Educaţiei


Afişarea rezultatelor la Bacalaureat are loc astăzi pe fondul unor controverse legate de incidentele care au afectat desfăşurarea examenului. Ministrul Educaţiei, Alexandru Athanasiu a declarat că incidentele erau inerente, dacă se ţine seamă de modificările introduse.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt, Aurel Cornea ne-a declarat că Ministerul Educaţiei ar trebui să-şi ceară scuze candidaţilor la Bacalaureat şi părinţilor lor pentru cum a decurs examenul, profesorii neavînd nici o vină pentru haosul creat în urma aplicării unor decizii contradictorii.

Iată şi opinia unui membru în Comisia parlamentară de Învăţămînt, deputatul PNL Anton Ionescu: „A fost un bacalaureat mai special, dar numai din cauză că noi l-am făcut special. În mod normal, dacă toată lumea se pricepea sută la sută, trebuia ca legea aceasta care a fost promulgată în ultima secundă să aibă efect numai de la anul, pentru că orice bacalaureat se clădeşte pe o metodologie pe care elevii o ştiu de un an de zile”.
XS
SM
MD
LG