Linkuri accesibilitate

Atentat sinucigaş la Moscova: 16 victime


16 persoane au fost ucise şi altele 20 rănite într-un atentat lansat de două femei sinucigaşe la un festival rock în aer liber organizat pe aerodromul Tushino Moscova. Iată cum a descris reporterilor primarul Moscovei Iuri Lujkov cele întîmplate:

„Ambele atentatoare au fost ucise. Dispozitivul exploziv al uneia dintre ele nu a funcţionat cum trebuie, şi ca urmare au fost rănite doar trei persoane. Dispozitivul celeleilalte sinucigaşe a funcţionat însă şi cele mai multe victime s-au înregistrat în preajma celei de-a doua atentatoare, care s-a aruncat în aer în apropiere de intrarea principală”.

Atentatele nu au fost revendicate, dar ministrul rus de interne le-a pus pe seama separatiştilor ceceni, spunînd că paşaportul uneia din cele două femei arată că e cetăţean al Ceceniei. Anul trecut, separatiştii ceceni au atacat un teatru din Moscova luîndu-i ostateci pe spectatori şi pe actori. Criza s-a terminat într-un asalt al forţelor speciale ruse care a avut ca rezultat uciderea a 129 de civili şi a 41 de ceceni, morţi în urma gazului toxic folosit de ruşi pentru a-i imobiliza pe separatişti.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG