Linkuri accesibilitate

Atac asupra unei şcoli de poliţie din Ramadi - 7 victime în rîndul recruţilor


Şapte recruţi irakieni au fost ucişi de o explozie care a avut loc în timpul ceremoniei de absolvire a unei şcoli de poliţie din localitatea Ramadi, la vest de Bagdad. Potrivit surselor militare americane, atacul s-a soldat şi cu rănirea a 13 poliţişti irakieni.

Şeful forţelor de ordine din oraş, a declarat că după părerea sa responsabilitatea acestui atac revine forţelor loiale fostului regim irakian. Atacul a avut loc la doar o zi după difuzarea unui mesaj atribuit lui Saddam Hussein care cerea irakienilor să lupte împotriva trupelor de ocupaţie ale coaliţiei conduse de Statele Unite.

Condamnînd atacul de la Ramadi, americanul Paul Bremer, şeful administraţiei civile din Irak, a afirmat că forţele loiale lui Saddam i-au ucis pe aceşti oameni cu acelaşi dispreţ faţă de irakieni de care au dat dovadă timp de 35 de ani.

În cadrul unei conferinţe de presă, Bremer a afirmat că Saddam Hussein este un capitol terminat, adăugînd că dacă Saddam mai este încă viaţă, el va fi prins. Comentînd conţinutul mesajului atribuit lui Saddam Hussein, difuzat de televiziunea de limbă arabă Al Jazeera, Bremer a dat asigurări că fostul regim de la irakian nu va reveni la putere.
XS
SM
MD
LG